Очаква се доставките на популярните безжични слушалки на Apple AirPods да се удвоят до 30 милиона през 2019 г., пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Търсенето бе подкрепено от "далеч по-високи от очакваните" продажби на новите и по-скъпи AirPods Pro, показани през октомври.

Новите AirPods Pro, които предлагат шумопотискане и са защитени от вода, надхвърлят очакванията и търсенето за тях изправят доставчиците на Apple на ръба на капацитета им, казва един от източниците им. В момента в САЩ за тях се чака между две и три седмици.

През март Apple показа и обновена версия на AirPods на цена от $199. Първите безжични слушалки бяха пуснати на пазара през 2016 г. Към края на август компанията от Купертино е ясен лидер на пазара на безжични слушалки, по данни на Counterpoint Research, като държи над 50 процента от пазара.

Продукти като AirPods и Apple Watch се превръщат в едни от най-важните за Apple, която отчита стагнацията на търсенето на iPhone, след като хората сменят по-рядко своите телефони. През предходното тримесечие продажбите на iPhone се свиват до $33,4 милиарда от $36,8 милиарда, докато тези на Apple Watch, AirPods, Beats, HomePod и Apple TV растат с 54 процента до $6,5 милиарда.

Тръмп "откри" завод на Apple, който работи от 6 години и... дори не е на Apple

Тръмп "откри" завод на Apple, който работи от 6 години и... дори не е на Apple

От New York Times посочват, че там се правят продукти на компанията от 2013 година насам