Японският автопроизводител Toyota представи редица концепции за електрически и автономни превозни средства на автомобилното изложение в Токио тази седмица. Може би в духа на американския празник Хелоуин, сред тях е и електрическата летяща метла, наречена e-broom, пише Fox News. Тя разполага с електромотор и колело, но за момента други подробности няма. Мисията, която изпълнява е да демонстрира градската мобилност на бъдещето.

Представянето ѝ на изложението също е било впечатляващо. На сцената е излязъл мъж облечен като робот, който "язди" метлата и е с ролкови кънки. Идеята е тя да ви движи из стаята, която почиствате. Пред впечатлената публика обаче изпълнителният директор на компанията Акио Тойода заявява, че електронната метла всъщност още не може да лети.

Относно вдъхновението за идеята, от Toyota споделят, че то идва от приказките, в които магьосниците се придвижват с метла. Не е ясно кога японската компания ще пуснe на пазара екстравагантната си линия, но можем да сме сигурни, че е била хит на изложението.

10 джаджи, които не успяха да се наложат на пазара

10 джаджи, които не успяха да се наложат на пазара

Историята на доста съвременни устройства не винаги е успешна