Милиардерът Илон Мъск пусна сателитната интернет услуга Starlink на SpaceX в неочакван за мнозина пазар. Става дума за Индонезия, а причина за избора му е да подпомогне опитите на страната да подобри интернет свързаността в отдалечените си райони, съобщава CNBC.

Индонезия е най-големият архипелаг в света с повече от 17 000 острова. Страната е изправена пред разделение в свързаността в градовете и селата. Милиони хора, живеещи в селските райони, имат ограничен или никакъв достъп до интернет услуги. Събитието по старта на мрежата се проведе в Бали.

Starlink може да стане независима компания

Starlink може да стане независима компания

Това би било едно от големите IPO-та на годината

"Аз наистина съм много развълнуван от случващото се. Наистина важно е да подчертаем значението на интернет свързаността и доколко тя може да промени животи и да спаси животи", заяви Мъск пред представителите на местните медии.

Снимка 647811

Източник: iStock Images

Компанията му предлага супербърз интернет в райони с ограничена или никаква свързнаост, което се посреща с овации сред населението и властите.

SpaceX, която произвежда и изстрелва в космоса ракети и космически кораби, е разработчик на сателитите Starlink, които осигуряват бърза интернет връзка на отдалечени места.

Илон Мъск прогнозира кога изкуственият интелект ще надмине човешкия

Илон Мъск прогнозира кога изкуственият интелект ще надмине човешкия

По-скоро, отколкото си мислим?