Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на служителите се да използват чатбота ChatGPT и подобни технологични продукти на корпоративни устройства, поради опасения от изтичане на информация. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на вътрешен документ на компанията, която е най-големият производител в света на смартфони.

По данни на агенцията, през април инженерите от Samsung Electronics случайно са допуснали "изтичане" на корпоративен изходен код, като са го качили в ChatGPT. От компанията отбелязват, че данните, които се зареждат в този и подобни чатботове, се съхраняват на външни сървъри и затова е възможно да се окажат достъпни за трети лица.

Samsung ще инвестира $230 милиарда за изграждане на най-голямата в света база за производство на чипове

Samsung ще инвестира $230 милиарда за изграждане на най-голямата в света база за производство на чипове

Производствената база ще бъде построена в провинция Кьонгги близо до Сеул

"Молим ви добросъвестно да се придържате към изискванията за сигурност, тъй като нарушенията може да доведат до изтичане на информация от компанията, което пък може да доведе до дисциплинарни последствия и включително уволнения", цитира агенцията служебния документ на Samsung.

Както уточнява Bloomberg, забраната е за корпоративни устройства и мрежи. При използване на чатботове от други устройства, на служителите се забранява да качват в тях данни, които може да съдържат информация, защитена с авторски права. Успоредно с това, от Samsung работят върху внедряването на собствен аналог на ChatGPT.

Продажбите на смартфони в света намаляват, само при Samsung и Apple нарастват

Продажбите на смартфони в света намаляват, само при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света