Китайска компания, която е световен лидер в производството на алуминиеви автомобилни джанти, търси възможност да инвестира в България. Тя разглежда като възможности за изграждането на завод у нас Русе, Пловдив и Плевен, като вложението може да бъде в размер на 30 милиона евро.

Това коментира директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев пред "24 часа".

Според медията въпросното дружество е най-големият производител и износител на алуминиеви джанти за коли. По думите на Янев обаче за изграждането на базата България се конкурира с други държави.

На въпроси на Money.bg във връзка с инвеститорския интерес от БАИ потвърдиха, че към момента реално има интерес, но информацията за това коя точно е компанията и останалите подробности около предложенията й са конфиденциална информация.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив" отваря нови 500 работни места у нас

Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме служителите в следващите 5 години

Очаква се в бъдеще да стане ясно дали тя ще стъпи в един от трите български града. И в трите вече работят заводи на водещи компании в производството на авточасти и автокомпоненти.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив", която работи в Русе, обяви през август , че ще разшири капацитета на завода си там и ще отвори нови 500 работни места.

Доставчик за Mercedes прави завод за 200 милиона лева у нас

Доставчик за Mercedes прави завод за 200 милиона лева у нас

Къде ще бъде инвестицията?

В Плевен пък доставчик за Mercedes потвърди вложение от 100 милиона евро във фабрика. През миналата седмица пък стана ясно, че германската Leoni може да построи производствена база в града за между 30 и 48 милиона евро.

Производителят на авточасти за марки като BMW и Mercedes "Вили Елбе Груп" пък има завод в зона "Куклен" на пловдивската Тракия икономическа зона. Инвестицията на германския концерн беше над 9 милиона евро.

Германската Leoni отваря завод в Плевен

Европейски гигант инвестира €50 милиона в завод за авточасти в Плевен

Очакванията са за нови 2500 работни места