След около 9 месеца в Русе трябва да заработи първият за града ритейл парк, като вече са известни и някои от наемателите на голямото търговско пространство, съобщават местни медии.

Реализацията на проекта ще го постави в пряка конкуренция с единствения работещ русенски мол - Mall Rousse.

Контекст: Преди настъпването на Световната финансова криза през 2008-2009 г. у нас навсякъде се строяха молове. Русе не беше изключение с цели 5 проекта. От тях в наши дни функциониращ е само най-големият - Mall Rousse, в който бяха инвестирани над 80 млн. евро.

Solar MD откри фабрика за батерии за съхранение на енергия в Русе

Българска компания с бизнес в Африка откри фабрика за батерии в Русе

Заводът ще сглобява батерии, произведени в Китай

Неговите 36 000 кв.м отдаваема търговска площ на три надземни нива могат да поберат 160 търговски обекта и кино. С днешна дата сайтът на мола показва около 50 магазина.

Детайли: Ритейл паркът се намира до зала "Арена Русе". Той ще е със застроена площ от 6202 кв.м на един етаж, като отделно ще има открит паркинг за 180 автомобила.

Предвижда се тази площ да се използва от 7 големи магазина. Според в. "Утро" със сигурност ще видим обекти на Lidl, Decathlon и Technomarket.

Инвестиция от над 50 милиона лева връща локомотивния завод в Русе към живота

Инвестиция от над 50 милиона лева връща локомотивния завод в Русе към живота

Възстановяването на производството ще отвори стотици нови работни места в региона

Инвеститори са братя Бобокови чрез дружеството "Проект Русе", посочва вестникът. Същата компания е инвеститор и на 12-етажна сграда в близост до ритейл парка. В нея ще има 74 апартамента и 29 офиса, пише "Русе Медия".

Какво следва: Към момента металните колони на сградата на ритейл парка са монтирани и предстои обличането им в сандвич панели.

Търговското пространство трябва да бъде завършено до 30 март 2024 г.

"Антоан Вилл" започна изграждането на нов разпределителен център в Русе

Производител на дамска конфекция започна изграждане на нов разпределителен център в Русе

Предвижда се строителството дa бъдe зaвъpшeно дo ĸpaя нa юни тази година

Още нещо: В Русе ритейл парк планираха и собствениците на Technopolis и Praktiker от "Видеолукс", които придобиха и разчистиха терена на стар завод. Проектът обаче беше спрян около пандемията и все още не е започнала реализацията му.