Във вторник френската Renault Group и китайската Geely обявиха, че двете компании са подписали споразумение за създаване нов венчър със споделено участие, който има за цел да се превърне в лидер в света на хибридизираните и високоефективни решения за задвижващи системи.

Това е поредната стъпка в отношенията между Renault Group и Geely, след като в началото на март тази година бе подписано писмо за намерения между Renault Group, Geely и Aramco, припомня auto-press.net.

Новата венчър компания ще разполага със 17 производствени съоръжения за задвижващи агрегати и 5 развойни центъра на три континента, в които ще работят 19 000 човека. Те ще имат за задача да предложат на външни автомобилни производители готови решения за хибридизирано и/или високоефективно задвижване.

От Renault Group и Geely анонсират, че очакванията им са свързани за годишно производство на до 5 000 000 двигателя с вътрешно горене, хибридизирани и зареждаеми (PHEV) задвижващи системи, както и разработени за тях предавателни кутии.

Първите технологични решения на новия венчър ще бъдат въведени в серийното производство на Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company и PUNCH Torino.