През 2016 година Рон Барон прогнозира, че Tesla ще се превърне в една от най-скъпите компании в света. Неговата фирма - Baron Capital Management, е сред първите и най-големите инвеститори в автомобилния производител по това време с дял от 1% в дружеството.

Доверието на Барон към Tesla му се отблагодарява и му носи 4 милиарда долара печалба. Инвеститорът обаче смята, че това е едва началото, като той очаква през следващото десетилетие неговото вложение в компанията да утрои размера си.

Рон Барон прогнозира, че друга компания на Илън Мъск - SpaceX, ще има същия успех. И той е убеден в това, заради разбирането му, че двете компании споделят няколко общи черти - готовността да опитват нови неща в традиционни индустрии и стремежът за намаляване на разходите.

Илън Мъск ще бъде първият трилионер в света? Този инвеститор вярва в това

Илън Мъск ще бъде първият трилионер в света? Този инвеститор вярва в това

В момента основателят на Tesla е вторият най-заможен човек на планетата

"Това ще помогне на космическата компания да революционизира пазара за изстрелване на сателити в Космоса, който потенциално може да достигне 1 трилион долара", казва той, цитиран от Bloomberg.

"Те създават иновации със скоростта на светлината. Те това правят това с колите. И правят същото нещо с Космоса", допълва инвеститорът.

Самият Барон създава компанията си през 1982 година с 100 000 долара капитал. Днес тя управлява активи за над 56,7 милиарда долара.

"Инвестирахме 380 милиона долара (бел.ред. в Tesla) между 2014 и 2016 година, които по това време се равняваха на 1,5% от активите ни. Досега сме спечелили 4 милиарда долара и смятам, че тази сума ще бъде тройно или четворно по-голяма в следващите 10 години", казва той в интервю за изданието.

Милиардерът Рон Барон е продал 1,8 милиона акции на Tesla през последните 6 месеца

Този инвеститор е продал 1,8 милиона акции на Tesla. Въпреки че очаква те да достигнат цена от $2000

Той е един от дългогодишните инвеститори в компанията