Дигиталната платформа за търговия eToro е направила заявка за излизане на борсата, предаде Bloomberg. Тя ще се опита да получи оценка от 10,4 млрд. долара чрез компания за придобиване със специална цел (SPAC).

През миналата година eToro стана част от регулираните от Financial Industry Regulation Authority компании, а до края на тази се очаква да започне да предоставя услуги за търговия с акции в САЩ. До момента израелската компания, която преди две години и половина се оценяваше на 800 млн. долара, предлага платформа за покупко-продажба на акции, криптовалути и други търговски услуги.

Броят на регистрираните ѝ потребители е 20 млн., а към миналата година Robinhood, която е един от основните ѝ конкуренти, имаше 13 млн. активни потребители. Но приликите не свършват с това.

Още в края на миналата година от Robinhood направиха заявка, че искат да излязат на борсата, а по-рано другата водеща борса за криптовалути Coinbase успя да постигне капитализация от 90 млрд. долара. По всичко личи, че бичите настроения и лесните пари на Wall Street не са напът да прилкючат.