Инвеститорите изоставиха акциите си в японската компания Toshiba Corp. Причината за това е, че приключването на счетоводния скандал за 1,3 млрд. долара изглежда все по-далечно след новите открития за загубите в американското ядрено поделение на компанията Westinghouse.

Конгломератът потвърди твърденията в предишен медиен доклад, в който се посочва, че ядреният бизнес на Westinghouse е отчел загуби през фискалните 2012 г. и 2013 г., предаде Ройтерс.

Toshiba защити практиките си за оповестяване, като заяви, че не е имало нужда да записва подобни загуби, тъй като дейността на Westinghouse била доходоносна като цяло.

Акциите на японската компания, които вече се бяха сринали с около 39 на сто след разкритието за предишни счетоводни проблеми през април, този път паднаха с 9,2% и достигнаха почти тригодишно дъно. Инвеститорите изпитват съмнения дали Toshiba ще възвърне доверието към себе си в скоро време.

Японската компания по-рано призна, че е надувала изкуствено печалбата си с около 1,26 млрд. долара за близо 7 години. През юли независимо счетоводно проучване заяви, че компанията е пострадала от дисфункции в управлението и култура за обезсърчаване на служителите от задаването на въпроси към началниците си.