След като от инвестиционния фонд PPF вчера официално потвърдиха смъртта на собственика си Петр Келнер, от ръководството излязоха със съобщение кой ще поеме управлението му. На неговото място ще застане Ладислав Бартоничек, който е един от тримата акционери в PPF.

Петр Келнер беше собственик на 98,93% от акциите на фонда, а Бартоничек и третият акционер Жан-Паскал Дювиесарт - на съответно 0,5% всеки.

"Компанията заявява, че смъртта на нейния основател няма да повлияе на функционирането на PPF Group. Тя ще продължи да движи напред своите планове за инвестиции и визията, създадена от Петр Келнер и неговия екип", се казва в официално съобщение.

През инвестиционния фонд Петр Келнер беше собственик на бизнеси в различни сектори - от телекомуникации, през производство, медии до биотехнологии. В България PPF е собственик на оператора Telenor, като управлява цялата телекомуникационна група в Източна Европа, както и на медиите под шапката на bTV.

Вчера стана ясно, че в събота най-богатият източноевропеец с богатство, изчислявано на 15,9 милиарда долара, е загинал в инцидент с хеликоптер по време на пътуване в Аляска.

Петр Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер
Обновена

Собственикът на bTV и Telenor у нас е загинал в катастрофа с хеликоптер

Той е бил на ски екскурзия в Аляска