АЛД Аутомотив - лидер в сферата за оперативен лизинг в България, обяви назначаването на Педро Диаш за изпълнителен директор на компанията в страната. Господин Диаш е начело на компанията от 1 септември 2020 г., наследявайки Олена Тимофийва, която бе назначена за изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в Унгария.

Педро Диаш притежава богат 25-годишен опит в автомобилната индустрия, с което ще допринесе значително за развитието на компанията в България. През последните 18 години той се развива в структурата на АЛД на различни позиции в областта на продажбите, маркетинга и партньорствата. Преди назначаването му като Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България, Педро Диаш е Мениджър "Международни ключови клиенти" в ALD SA.

Педро Диаш започва своята кариера през 1995 г. в Португалия в Opel като мениджър "Продажби, финанси и застраховане", преди да премине към Multirent - национална лизингова компания, през 2001 г. като консултант по продажбите. Той се присъединява към АЛД Аутомотив Португалия през 2002 г. като директор "Продажби" за корпоративни и индивидуални клиенти, и през 2008 г. става Директор "Маркетинг и Партньорства", като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. г-н Диаш е назначен за Старши Мениджър "Международни ключови клиенти" на ALD.

Притежава бакалавърска степен по Маркетинг от Instituto Português de Administração de Marketing (IPAM) и магистърска степен по Бизнес администрация (MBA) от ISEG - Лисабонския университет.