Като част от програмата за затвърждаване на обновената си организационна структура SAP представи новия регионален главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна. Александър Майкснер, който преди това е ръководил отдел "Платформа и технологии" за SAP Централна и Източна Европа, не само заема ролята на главен оперативен директор, но ще управлява облачните продажби за SAP в Югоизточна Европа и Украйна. С присъединяването му лидерският екип на SAP в региона добива цялост и ще продължи растежа и трансформацията в региона с 12 държави, в които работят 1935 служители.

Наскоро SAP стартира инициативата "Rise with SAP"- програма, която ще помогне на компаниите да трансформират и дигитализират дейността си, като я преместят в облака чрез 3 лесни стъпки. Допълването на ръководния екип с Александър Майкснер бе наложително за подпомагането на клиентите и техния бизнес успех в Югоизточна Европа и Украйна. Присъединяването на новия главен оперативен директор ще подкрепи и дейността на Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна, в процеса по трансформация.

Радомир Миланов, SAP: Компаниите имат три посоки за справяне с кризата - дигитализация, интелигентност, облачни технологии

Компаниите имат три посоки за справяне с кризата - дигитализация, интелигентност, облачни технологии

Дигитализацията в държавата ще придобие ускорени темпове, казва пред Money.bg управляващият директор на SAP за България

"Присъединяването на Алекс към екипа е абсолютна чест и победа за нашия регион. Неговият опит в отдел "Платформа и технологии" ще допринесе за това да бъдем победител в облака и да помогнем на нашите клиенти пълноценно да разберат предимствата от предприемането на тази привидно сложна трансформация. С нетърпение очаквам да започнем съвместна работа и да интегрираме неговия богат опит в Централна и Източна Европа, както и в Австрия, където той вече е признат като доверен съветник от много от нашите клиенти ", каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

RISE with SAP предлага на клиентите, които се намират на различен етап от дигиталната си трансформация, промяна в дизайна на процесите за по-добри бизнес резултати. Освен че ще допринесе със своята устойчива партньорска екосистема, SAP ще осигури бързо усвояване на бизнес ползи и възможността за адаптивност и успех дори в динамични ситуации. Rise with SAP прави всичко това възможно без големи предварителни инвестиции от страна на клиентите.

"Присъединяването ми към ръководния екип за Югоизточна Европа и Украйна е вълнуващо предизвикателство, тъй като съчетава всички мои интереси в една роля. Отдел "Платформа и технологии" винаги е бил част от мен, развитието на хората е важен аспект от концепцията ми за лидерство, а подобряването и опростяването на процесите е в сърцевината на всички цели, които си поставяме в SAP. Като ръководител на облачни продажби смятам, че преминаването в облака за нашите клиенти чрез инициативата "Rise with SAP" е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж", добави новият главен оперативен директор.

Александър Майкснер работи в офиса на SAP във Виена. Започва кариерата си в компанията през 2016г. като ръководител на отдел "Анализи" за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е назначен за директор на отдел "Платформа" през 2018г. Преди да се присъедини към SAP, Александър Майкснер работи в Oracle в отдел "Продажби и управление на продажбите" за ЦИЕ и отговаря за "Анализи и управление на ефективността на предприятието" . Преди позицията си в Oracle той е бил част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony. Притежава магистърска степен по инженерство и икономика, специализирал е "Разпределен изкуствен интелект" във Виенския университе, и притежава бакалавър по машиностроене.