Футболният отбор на Англия не е печелил голям турнир от цели 55 години насам, но това е на път най-накрая да се промени. Това пише Bloomberg, цитирайки прогнозата на американската банка Goldman Sachs, която предрича, че именно Англия ще е новият футболен шампион на Европа.

Банката прави прогнозата си като изследва данни от 6 000 мача, изиграни от 1980-а година до наши дни. Отчитат се и фактори като текущата сила на отбора, ефектите на домакинското предимство и дали представителите на дадена държава са "турнирни отбори" - успешни или не по време на футболни първенства.

Как китайските спонсори превзеха Европейското по футбол

Как китайските спонсори превзеха Европейското по футбол

Три компании от Китай са в топ 10 на основните спонсори на първенството

"Купата ще си остане у дома", пише Кристиан Шниткер от Goldman Sachs, перефразирайки известното "It"s coming home" от хитовата песен на Three Lions от 1996-а година, която често се пее от феновете на Англия.

Голяма част от букмейкърите също спрягат Англия за победител от Европейското първенство по футбол. И все пак трябва да знаем, че всички прогнози са чисто и просто прогнози, защото историята на футбола неведнъж е доказвала, че това е игра, която е трудна за предсказания.

Как Роналдо изтри $4 млрд. от стойността на Coca-Cola

Как Роналдо изтри $4 млрд. от стойността на Coca-Cola

Акциите на гиганта паднаха с 1,6% след жест на футболиста

Отборът на Англия ще играе срещу този на Дания на 7 юли от 22 ч. българско време. Утре, на 6 юли, Испания се изправя срещу Италия. Финалът на Европейското е в неделя, 11 юли. А мястото на срещата е емблематичния стадион Wembley в Лондон. А дотогава - все повече хора залагат на Англия и се надяват, че страната, измислила футбола, най-накрая ще заеме отново водещо място.

Най-скъпите марки в света на футбола през 2021-а

Най-скъпите марки в света на футбола през 2021-а

Футболен клуб Реал Мадрид остава на върха трета поредна година