Огромна мрежа за крипто измама с предварителна продажба. Това се оказва новата криптовалута, известна като VC Spectra, за която Money.bg писа в края на миналата година. Крипто експерти коментират, че това е "очевидна схема", а потърпевши алармират, че са станали жертва на измама, съобщават потребители в онлайн платформата Medium.  

С времето става ясно, че компанията, която създава новия токен, за който пишат редица големи сайтове за криптовалута по света, няколко публикувани дати за стартиране и непрекъснато повишава ценвата на криптовалутата на своя уебсайт. След като клиентите заплатят за валутата, достъпът до техния акаунт е блокиран и цялата комуникация е прекъсната. Всички потърпевши правят многобройни опити да върнат средствата си, всички за момента с отрицателен резултат.

Новата криптовалута, за която се твърди, че има потенциал за печалби

Новата криптовалута, за която се твърди, че има потенциал за печалби

Един от добрите DeFi проекти?

Схемата

"Вече има стотици хора, които са предприели действия по предварителната продажба на токена VC Spectra. За съжаление те не са извършили надлежна проверка и са закупили Spectra на стойност хиляди долари. Всички те извършват плащания сналична в техните крипто портфейли криптовалута и губят паритке си. Самият факт, че  компанията зад VC Spectra не приемаа плащания във фиатна валута трябваше да предизвика подозрение", коментира пред Medium разследващ сделките.

Снимка 585911

Източник: iStock

В момента има подадени десетки жалби за измама до различни правоприлагащи органи като ФБР, Федерална търговска комисияи SEC. Отговор от тях все още няма.

В края на миналата година редица световни медии публикуват информацията, че VC Spectra (SPCT) е новата криптовалута, за която се твърди, че има потенциал за печалби. Нещо повече, според публикациите, позиционирана като потенциален скъпоценен камък в екосистемата на Web3, VC Spectra се откроява като един от добрите DeFi проекти.

Според твърденията, пътят на криптовалутата е започнал с голям успех в етапите на предварителна продажба, демонстрирайки забележителен растеж. Твърдеше се още, че ранните инвеститори пожънаха зашеметяващата възвръщаемост от 862.5% от първоначалната си инвестиция, като така поставят началото на възхода на VC Spectra. За жалост обаче, всичко това вероятно ще се окаже поредната крипто схема и е доказателство за това колко предпазливи трябва да бъдем по отношение на бързите печалби.

Чък Норис подкрепи тази крипто схема... и вложителите "изгоряха" с 1,3 милиарда долара

Чък Норис подкрепи тази крипто схема... и вложителите "изгоряха" с 1,3 милиарда долара

HyperVerse имаше фалшив бизнес модел, фалшиви инфлуенсъри и... фалшив директор