Самолет на "Еър Корио" кацна в Пекин за пръв път от началото на пандемията през 2020 г., което беше изтълкувано от анализаторите, че Северна Корея започва да се отваря за международни пътувания, съобщи "Ройтерс". 

Китайските власти за гражданска авиация издадоха одобрение на "Еър Корио" за полети между Пхенян и Пекин във вторник, четвъртък и събота от 26 март до октомври.

Въпреки, че на сайта на авиокомпанията дестинацията Пхенян-Пекин е възможна дестинация, при опит да бъде закупен билет това все още не е възможно. Ориентировъчната цена на еднопосочен полет е 1750 юана (436 лева).

Китайският държавен превозвач Air China, който също лети между двата града, не е кандидатствал за възобновяване на полетите по маршрутите Китай-Северна Корея.

Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?

Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?

Двете държави възобновиха трансграничната железопътна търговия през единствения си общ граничен пункт

Преди пандемията от COVID-19 обикновено имаше около 3-5 полета на "Еър Корио" между Пекин и Пхенян на седмица, в зависимост от сезона и търсенето, както и полети до Шанхай и Шенян, каза Саймън Кокерел, генерален мениджър на базираното в Пекин "Еър Корио".

Не беше ясно кой е бил на борда на полета, но западните туристически компании, които оперират в Северна Корея, казаха, че изглежда е бил специален полет, който ще превози обратно севернокорейци, които са били блокирани в Китай поради годините на затваряне на граници.

Движението на товарни влакове и кораби бавно се увеличи през последната година, но Северна Корея едва започна да разрешава някои международни пътнически пътувания.

Ким Чен Ун разкри "задачата с най-висок приоритет" за Северна Корея

Ким Чен Ун разкри "задачата с най-висок приоритет" за Северна Корея

Той присъства на церемонията по откриването на нова масивна оранжерийна ферма, построена върху бивша военновъздушна база