Местните дъщерни дружества на международните компании, специализирани в ИТ сферата, Milestone Systems и Atos, ще отворят свои офиси в новия мултифункционален комплекс Garitage Park в столицата. Заедно с тях там свой център ще има и специализираната в предоставянето на бизнес услуги Euroccor.

Това са новите наематели, които ще се включат в комплекса, се посочва в официално съобщение. Преди време стана ясно, че българското подразделение на американската VMware ще заеме 20 000 квадратни метра офис площи в комплекса.

Тази сделка стана най-голямата в сегмента на офис площите на българския пазар. Компанията ще влезе в него през следващата година.

Софтуерният гигант VMware сключи най-голямата офисна сделка у нас

Софтуерният гигант VMware сключи най-голямата офисна сделка у нас

Компанията ще премести 1600 свои служители в комплекса Garitage Park

Към края на тази година пък трябва да бъде готова първата фаза на проекта. Към момента две от офис сградите, включени в нея, са заети на над 90%. От инвеститора посочват, че и всички 130 жилища, част от първата фаза, вече са изкупени.

"Радваме се, че Garitage Park се позиционира успешно като притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията в България", посочват Атанас Гаров и Давид Давидов, които са управляващи партньори в проекта.

Освен вече посочените наематели, в комплекса търговски площи ще имат веригите Billa, Lilly, както и аптеките Sopharmacy.

В София започва изграждането на нов луксозен комплекс за €180 милиона

В София започва изграждането на нов луксозен комплекс за €180 милиона

Garitage Park ще включва жилищни и бизнес сгради, както и училище и зелени площи

През пролетта на 2019 година се очаква откриването на спортния комплекс с площ над 3600 квадратни метра към проекта, включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и други.

Намиращият се на Околовръстния път комплекс ще бъде с обща площ от 167 000 квадратни метра, когато бъде завършен. По-голямата част от него - 95 000 квадратни метра ще бъдат офиси, а 60 000 квадратни метра ще бъдат жилища. В него са предвидени още 4500 паркоместа, както и изграждането на основно училище за 500 деца.