Испанската компания в сферата на недвижимите имоти Gran Via Real Estate отчита изненадващо добри резултати, които определено са над очакванията за румънския пазар през 2020 г., предава Romania Insider.

На фона на двумесечното блокиране в Румъния миналата година, компанията e продала 478 жилища на обща стойност 44,2 милиона евро. Това значи, че средните продажби за месец са били около 47 апартамента.

"Най-продаваните са двустайните, които са и най-предлаганите от компанията. Търсенето на тристайните апартаменти обаче надвишило предлагането, казва Ана Мария Немтану, директор продажби и маркетинг в компанията.

Тази година испанският предприемач планира да стартира нови проекти, включително в столицата Букурещ.

Първият проект на Gran Via в Румъния е в Тимишоара и включва 800 жилища. Вторият е Gran Via Park, близо до търговския център Plaza Mall, на мястото на бивш завод на Electrotehnica. Това се смята за най-големия проект на компанията в Румъния, с 1000 завършени апартамента и още 220 в процес на изграждане.

Aviatiei Apartments е третият проект на местния пазар, също в района на Букурещ с 291 жилища, завършени в края на 2019 г.

Четвъртият проект е Gran Via Marina, в Констанца. След завършване на целия комплекс, той ще разполага с около 1000 апартамента.