Samsung Electronics предупреди, че търсенето на чипове от страна на производителите на смартфони и персонални компютри ще отслабне още повече, тъй като хората пазаруват по-малко на фона на притесненията от предстояща рецесия.

Въпреки че най-големият световен производител на чипове с памет и смартфони реализира най-добрата си оперативна печалба за периода април-юни, от 2018 година насам, поради силното търсене на сървърни чипове, той твърди, че мобилният му бизнес отбеляза отслабване на печалбите на фона на геополитически проблеми, опасения за инфлацията и по-високи разходи за компоненти и логистика.

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

След над 21 процента ръст на приходите

"Поради високата несигурност ние непрекъснато актуализираме нашата прогноза", заяви Джин-ман Хан - изпълнителен вицепрезидент на бизнеса с чипове на Samsung.

Samsung обяви официално, че иска да стане доставчик на Tesla

Samsung обяви официално, че иска да стане доставчик на Tesla

Цената на сделката все още не е известна, но вероятно е за около половин милиард долара

По-рано и Qualcomm Inc, базирана в Сан Диего компания, предупреди за удар в продажбите през четвъртото тримесечие на годината и сериозно охлаждане на търсенето на смартфони, както и на продажбите на чипове.

Колкото до Samsung, компанията все пак е сравнително оптимистично настроена за търсенето на смартфони през втората половина на годината, като коментира, че прекъсванията на доставките за производителя като цяло са преодолими.