Ако не си падате по местата, където ще видите повече туристи, отколкото местни хора и искате да опитате нещо нестандартно, можете да се доверите на предложенията на Световната организация по туризъм към ООН.

Нейните експерти всяка година представят списък с дестинации, които очакват да станат новите най-популярни места за пътувания. Побързайте да ги посетите преди да са станали пренаселени. Ето кои са те:

Финландия

Снимка 317461

Източник: iStock

Често Финландия е пренебрегвана за сметка на другите скандинавски държави, като Швеция и Дания. Въпреки това през последната година туристите там са се увеличили със 17%. И точно сега е моментът човек да посети страната, преди да е станала прекалено "гореща" дестинация.

Армения

Снимка 300596

Източник: iStock

Като първата християнска държава в света, Армения предлага много интересни разходки из манастири, строени преди хиляди години.

Кипър

Снимка 274141

Източник: iStock

Островната страна предлага чудесна комбинация от безкрайни плажове и древни артефакти.

Черна гора

Снимка 305225

Източник: iStock

Въпреки че съседната Хърватия от години е дестинация, привличаща многобройни посетители всяка година, Черна гора все още остава встрани от бурното туристическо развитие. Това обаче скоро ще се промени, като през последната година пътуванията там са нараснали с 20 на сто.

Малта

Снимка 324811

Източник: iStock

Скоро Малта ще стане доста пренаселена, като през последните години потокът от туристи натам расте постоянно. До голяма степен причина за това е, че в страната са снимани популярни филми, като "Гладиатор" и "Шифърът на Леонардо", както и хитовият сериал "Игра на тронове".

Исландия

Снимка 329640

Източник: iStock

На отдалечения остров живеят едва няколко стотин хиляди души. Всяка година обаче туристите там се увеличават, като през миналата година посетителите са били с 35% повече. Най-предпочитаните месеци са между юни и август, когато времето е приветливо и има повече светли часове през денонощието.