Цели 43% от британците са посочили в нова анкета на LG Electronics, че техният живот "се е променил към по-добро" в резултат на затварянето на икономиката и стоенето вкъщи, предаде Zero Hedge. Те са развили уменията си и са обогатили навиците за периода от почти два месеца.

В проучването са участвали почти 2 хил. пълнолетни жители на страната. Почти 50% от тях са изтъкнали, че ще поддържат новопридобитите си способности и хобита, дори и след отварянето на стопанството.

При една пета от запитаните се е наблюдавало и повишаване на количеството сън. За около 35% от участващите в проучването новите способности ще подобрят качеството на живот, а за 25% те ще доведат до по-добро регулиране на ежедневната работа.

Работа от вкъщи: Почти половината служители работят в неподходяща домашна среда

Работа от вкъщи: Почти половината служители работят в неподходяща домашна среда

Как се отразява експериментът за работа от вкъщи на служителите във Великобритания?

Сред дейностите, с които са се обогатили те, са компютърни умения, тренировки вкъщи и разходки на открито. Над половината от запитаните са посочили, че през този период не биха могли да функционират без компютър, а още по-висок дял от хората, съответно 57 и 64%, са изтъкнали, че изключително необходими са им били телевизорът и смартфонът

"Жителите започнаха да работят от вкъщи и развиха апетит към гъвкавото работно време, който ще се запази и след отварянето на офисите", каза продуктовият директор на LG Ханджу Ким. "До голяма част това се дължи на технологията, която продължава да ни свързва."

Между 20 и 30% от служителите у нас ще останат да работят от вкъщи и след епидемията

Между 20 и 30% от служителите у нас ще останат да работят от вкъщи и след епидемията

Работодателите осъзнават ползите от това, казва експерт

"Независимо от това колко дълго продължи здравната криза, работещите от вкъщи ще доведат до значителни промени и в крайна сметка ще преструктурират старата икономика", пишат от Zero Hedge. "Това може да има огромен ефект върху корпоративните недвижими имоти, транспортът, енергетиката, ресторантьорството и много други отрасли. Фазата на преструктуриране тепърва започва и ще отнеме няколко години."