Между 14 юни и 14 октомври 2024 г. международният влак "Румъния" ще осигурява ежедневна директна връзка от Букурещ до Варна, София и обратно. Билетите до тези дестинации вече са в продажба, съобщи Национално дружество за железопътен пътнически транспорт на Румъния CFR Călători S.A.

Според разписанието, международният влак от Букурещ ще тръгва в 10:47 и ще пристига във Варна в 20:55 ч. Влакът ще отпътува от Варна в  07:45 и ще пристига в Букурещ Норд в 17:17 ч.

Билет Букурещ - Варна във 2-ра класа, струва 31 евро.

Влакът между Русе и летище Отопени в Букурещ няма да го има - ето защо

Влакът между Русе и летище Отопени в Букурещ няма да го има - ето защо

Според медийни публикации, скоростният влак между България и Румъния трябваше да тръгне през март

Влакът от Букурещ към София ще потегля в 10:47 ч. и ще пристига в 20:21 ч. Тръгването от София за Букурещ по разписание е предвидено за 07:00, а пристигането в румънската столица - за Букурещ 17:17 ч.

Билет Букурещ - София във 2-ра класа, струва 32 евро.

От железопътния превозвач напомнят на пътниците, че срокът за предварително закупуване на билети за влак за международни пътувания е 90 дни. Те могат да бъдат закупени от гарите на CFR Călători и туристическите агенции, отворени за международен трафик, както и онлайн с вземане на билета от гарата или доставка с куриер.

"Пимк Рейл" ще получи първия си влак за пътнически превози още тази година, но не разкри кога ще стартира истинската услуга

Първият частен влак пристига у нас още тази година, но не се знае кога ще потегли от София за Бургас

Какви ще са удобствата във влака?