Ръководителят на марката Audi от групата на Volkswagen ще трябва да плати 12 500 евро или 13 950 долара обезщетение на корпорацията заради разточителен купон.

Според публикация на германския Buid през миналата година председателят на дъщерното дружество Рупърт Щадлер организирал състезание по пиене на бира за висшите мениджъри.

На купонът са присъствали 30 топ ръководители на компанията, на което е имало пиво в изобилие, а баварски духов оркестър е бил нает да забавлява гостите.

Първоначално не било обявено за събитието да са правени фирмени разходи. След извършването на вътрешен одит обаче това било доказано и Щадлер бил принуден да плати на Volkswagen обезщетение.

От германкият гигант отказват да коментират случая, което е очаквано като се има предвид, че информацията за този гуляй излезе в момент, в който корпорацията се намира в много трудно положение.

Заради разразилия се скандал с тестовете за вредни емисии на Volkswagen, производителят трябва да изплати десетки милиарди долари, за да компенсира клиентите си.