Сам Банкман-Фрайд бързо става крипто милиардер. Той основа FTX - една от най-популярните крипто борси в света през 2019 г. Според Forbes богатството му възлиза на 8,7 милиарда долара през април 2021 г. FTX се отличава от конкуренцията, като предлага набор от иновативни продукти, които не са налични на други борси.

Банкман-Фрайд стана популярен и с това, че направи дарение от над 5 милиона долара за кампанията на настоящия президент на САЩ Джо Байдън през 2020 г.

Той споделя философията, че трябва да дарява за благотворутелнист голяма част от това, което изкарва. Въпреки че управлява крипто борса за милиарди долари, 30-годишният мъж има автомобил Toyota Corolla, живее като студент и има за цел да направи възможно най-много пари, така че да има повече за благотворителни кампании.

Той трупа внушително богатство, но смята да използва за себе си само около 1% от година, или около 100 000 долара, съобщава Business Insider.

Петимата най-богати криптомилиардери

Петимата най-богати криптомилиардери

Един от тях е познат с прякора "Кралят на крипто"

"Харченето на пари няма да ви направи по-щастливи", казва Банкман-Фрайд и споделя, че никога не искал яхта например.

Младият милиардер е завършил Масачузетският технологичен институт, където, по думите му, се е научил на алтруизъм. Философията използва математически изчисления, за да определи най-доброто, което биха могли да направят хората с парите и времето, с което разполагат.

Според Банкман-Фрайд той се е заел с опцията "печелене на пари, за да могат да бъдат раздавани". Ето защо той работи на Уолстрийт три години след колежа и дава 50% от заплатата си за кампании за животни.

През февруари, след като Русия нахлу в Украйна, основателят на FTX обеща, че неговата крипто борса осигурява пари в брой на всички украински потребители. Той също така дари 250 000 долара свои средства на театър в Украйна.