Книгата на Джордж Самюел Класън "Най-богатият човек във Вавилон" е също толкова актуална днес, колкото и през 1926 г., когато е публикувана. Това безспорно е класика на личните финанси.

Книгата описва как практическото управление на парите и уроците за изграждане на богатство са били използвани от Аркад, който имал скромно минало като син на търговец, но израснал до най-богатия човек в древния град Вавилон. Аркад постигна този подвиг, оповавайки се на мъдростта, която събра от богатия лихвар, наречен Алгамиш.

В тази кратка статия ще изследваме седем прости стъпки, посочени в тази 96-годишна книга, и как можете да използвате тези стъпки, за да изградите своето богатство. Тези седем финансови урока са съставени от Cowrywise на база това, което Аркад нарича "седем лека за слаба кесия", които той преподава на група от 100 мъже в продължение на седем дни в опит да превърнат Вавилон в най-богатия град в света.

Ричард Ран посочи кои хора ще забогатеят и кои ще обеднеят заради инфлацията

Ричард Ран посочи кои хора ще забогатеят и кои ще обеднеят заради инфлацията

Анализът на председателя на Института за глобален икономически растеж е публикуван в Washington Times

1. Започнете да "угоявате" чантата си

"За всеки десет монети, които поставяте в чантата си, харчете само девет. Кесията ви веднага ще започне да се пълни и нарастващата й тежест ще се усеща добре в ръката ви и ще носи удовлетворение на душата ви".

2. Контролирайте разходите си

"Това, което всеки от нас нарича "необходими разходи", винаги ще расте, за да се изравни с доходите ни, освен ако не се противопоставим. Не бъркайте необходимите разходи с желанията си".

3. Накарайте златото си да се умножи

"Златото, което можем да задържим от печалбите си, е само началото. Печалбите, които ще направим, ще изградят нашето състояние. Научете се да карате вашето съкровище да работи за вас. Направете го ваш роб. Накарайте неговите деца и децата на неговите деца да работят за вас".

Връзката между богатството и щастието в страните по света: по-щастливи ли са жителите в богати държави?

Връзката между богатството и щастието в страните по света: по-щастливи ли са жителите в богати държави?

Факторите, които допринасят за щастието, са толкова субективни и специфични и толкова много, колкото са и хората

4. Пазете съкровищата си от загуба

"Първият разумен принцип на инвестицията е сигурността за вашия принципал. Разумно ли е да бъдете заинтригувани от по-големи печалби, когато главницата ви може да бъде загубена? Казвам - не. Наказанието за риска е вероятна загуба. Проучете внимателно, преди да се разделите със съкровището си, всяко уверение, че то може да бъде безопасно върнато. Не се подвеждайте от собствените си романтични желания за бързо забогатяване".

5. Превърнете жилището си в печеливша инвестиция

"Препоръчвам всеки човек да притежава покрива, който е приютил него и близките му. Не е отвъд способността на всеки добронамерен човек да притежава своя дом. Да притежава собствено жилище и да има място, за което се гордее, че се грижи, влага увереност в сърцето му и по-големи усилия зад всичките му начинания".

6. Осигурете си бъдещ доход

"Животът на всеки човек протича от детството до старостта му. Затова казвам, че човек трябва да се подготви за подходящ доход в идните дни, когато вече не е млад, и да се подготви за семейството си, ако вече не е с тях, за да ги утеши и подкрепи.

Бернар Арно дава четири съвета за това как да сме успешни и богати

Четирите съвета на най-богатия европеец за това как да бъдем успешни и богати

Той започва да купува марки през 80-те години на XX век, но едва през последното десетилетие се превръща в един първите милиардери в света

7. Увеличете способността си да печелите

"Този ​​човек, който се стреми да научи повече от своя занаят, ще бъде богато възнаграден. Колкото повече мъдрост познаваме, толкова повече можем да спечелим. Култивирайте собствените си сили, за да учите и да станете по-мъдри, за да станете по-умели, за да действате така, че да уважавате себе си. Така ще придобиете увереност в себе си, за да постигнете внимателно обмислените си желания".