Съветът на директорите на "Велде България" свиква годишното си Общо събрание на акционерите (ОСА) на 01.06.2015 година Събранието е насрочено за 11.00 часа в град Троян, кв. "Велчевски" в административната сграда на Дружеството при следния дневен ред:

1. Приемане на годишния доклад за дейността на Дружеството през 2014 г; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема годишния доклад за дейността на Дружеството през 2014 година.
2. Приемане на одитирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2014 година и доклада на експерт-счетоводителя; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема одитирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2014 година и доклада на експерт-счетоводителя.
3. Вземане решение за разпределение на печалбата за 2014 година; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема предложението на Съвета на директорите на Дружеството, от печалбата за 2014 година да не се разпределят дивиденти.
4. Избор на регистриран одитор за 2015 г.; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите избира специализирано одиторско предприятие "Актив" ООД с регистриран одитор г-жа Надя Енчева Костова-диплома №0207, за извършване на независим финансов одит на годишния финансов отчет на Дружеството за 2015 г.
5. Освобождаване от отговорност членовете на СД на Дружеството за дейността им през 2014 г.; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите на Дружеството за дейността им през 2014 година.
6. Определяне възнаграждението на членовете на Съвета на директорите на Дружеството за 2015 г.; Предложение за решение: Общото събрание на акционерите приема предложението на Съвета на директорите на Дружеството, членовете на Съвета на директорите, които не са изпълнителни членове на СД през 2015 г. да не получават възнаграждение.