В САЩ бе извършена най-скъпата продажба на жилище в историята на страната. В луксозен квартал в град Гринуич, щата Кънектикът, бе продадена еднофамилна къща за 120 млн. долара.

Според американски медии къщата е построена на място , наречено "Копър бийч фарм/ с площ 1 400кв. м. Къщата има 12 спални и 7 бани. Тя се намира на брега на пролива Лонг Айлънд. На прилежащата й земя от 20 хектара има басейн, солариум, оранжерия, параклис и тенис корт. Като добавка към дома има и два малки острова. Вилата е построена през 1898 г., а през 1904 я купува Джордж Лаудър, който е братовчед на стоманения магнат Андрю Карнеги. През май миналата година имението е пуснато за продажба срещу "скромните" 190 млн. долара, но впоследствие цената е намалена.

Купувач се оказа компания със седалище в Кънектикът. Досега най-скъпия дом в САЩ бе в калифорнийското градче Уудсайд, където през януари миналата година той бе продаден за 117.5 млн. долара. През 2012 г. собственикът на баскетболния отбор "Денвър Нъгетс", футболния "Колорадо Рапидс" и хокейния "Колорадо Евъланш", както и един от основните акционери на английския футболен клуба "Арсенал" Стенли Кронке купи ранчо в щата Монтана за 132.5 млн. долара. Според специалисти то не омже да се счита за жилищен дом и затова не участва в класацията за най-скъп дом в САЩ.