Българите изяждат най-много чипс на седмица в сравнение с другите страни от Източна Европа. Веднага след тях нас се нареждат румънците. Най-популярен е соленият (натурален) чипс, а двете най-предпочитани марки в България са Chio - 62,7 % и Chipi - 14,2%, следвани от Lay's - 7%. Това показва представително проучване, направено по поръчка на Чипи чипс и осъществено от бълргарския клон на консултантската компания GfK. Изследването е проведено сред 900 мъже и жени на възраст между 12 и 49 години.

Най-голям процент от българите похапват чипс заедно с партньора (30,3 %) и децата си 36,4 %.

Оказва се, че най-много хора пазаруват чипс в минимаркетите (цели 56,3 %), 18,6 % - в супермаркетите и само 5,2% - от училищните лавки. 26,4% от анкетираните си купуват чипс поне веднъж седмично.

Много красноречиви са и данните за това къде най-често консумираме хрупкавото лакомство. Цели 58,9 % са казали, че го хапват вкъщи, а едва 5,6 % са посочили училището или университета като мястото, където консумират чипс. За голяма част от респондентите чипсът върви най-добре с бира (31,4%).

Първият критерий за покупка е вкусът - 42,8 %, а едва след това - цената (27,7%) и качеството (22,3%). 67% знаят точно каква марка искат.

За производството на CHIO CHIPS и Чипи чипс се използват само български картофи, като за миналата година от родните производители са били изкупени 7 хиляди тона.