Френският производител на луксозни автомобили комерсиализира 110-ия си рожден ден, като създаде нова суперкола, която представи на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Модел 110 е още по-ексклузивна версия на Chiron Sport, който пък е усъвършенстван вариант на стандартния суперомодел Chiron. От компанията са съобщили, че ще броизведат само 20 броя от лимитирания автомобил 110, пише CNBC.

Снимка 418729

Източник: BUGATTI

Chiron Sport 110 ще бъде декориран с кант от цветовете на френското знаме върху матовата синя повърхност на автомобила. Дизайнът на седалките и коланите също включва цветовете на трибагреника на Франция.

Под капака мощността е непроменена с осемлитров двигател като на стандартния Chiron с 1 500 конски сили и четири турбокомпресора W-16. Спортната версия добавя подобрения в управлението и инженерите олекотяват модела с 18 килограма. Някои елементи като чистачките за предното стъкло са направени от карбонени влакна.

Снимка 418730

Източник: BUGATTI

Една от най-важните и интригуващи характеристики на автомобила е именно скоростта, която Bugatti не упоменава . Предшественика на Chiron - Bugatti Veyron счупи рекорда за най-бърз автомобил, произведен през 2005 година, като можеше да развие скорост от 254 мили в час. Когато изгуби короната за най-бърза кола, Bugatti се принуди да пусне усъвършенствания Veyron Super Sport, способен да развие 268 мили в час.

Автомобилът Koenigsegg Agera RS обаче задмина френския производител като записа скорост от 278 мили в час. Моделът Chiron e програмиран с ограничение до 261 мили в час. Въпреки че много хора очакваха Bugatti да пусне автомобил, който да задмине поставения рекорд по скорост, това не се случи. Главният изпълнителен директор на компанията за луксозни автомобили каза, че това не приоритет на марката за близко бъдеще.

Снимка 418731

Източник: BUGATTI

Другото, което е неизвестно за юбилейния супермодел е неговата цена. Френският автомобилен производител не е съобщил официална цена за него. Но тъй като Chiron Sport струва $3,26 милиона, двайсетимата осмелили се да пожелаят автомобила, ще трябва да си отделят доста сериозна сума за него.