Румънската компания Dacia обяви, че днес в град Миовени е бил произведен автомобилът с пореден номер 2 000 000 на изключително успешният SUV модел на марката - Duster. От компанията споделят, че над 93% от сглобените единици са били брандирани с емблемата на Dacia, а останалите с тази на Renault.

Снимка 530688

Източник: Dacia

Юбилейният представител на модела е бил от лимитираната серия с двугоривна задвижваща система Duster Avantaj ECO-G 100, изпълнен с Orange Atacama екстериорен цвят и предназначен за клиент в Румъния, пише auto-press.net . Тази модификация на Dacia Duster беше лансирана на пазара през 2020 година и веднага се превърна в хитово за компанията продуктово предложение.

Пикапът Dacia Duster излезе на пазара за 22 500 евро (Видео)

Пикапът Dacia Duster излезе на пазара за 22 500 евро (Видео)

В Румъния вече се приемат поръчки, засега не ясно кога ще има износ

От Dacia споделят, че Duster е едноличен и неизменен лидер в сегмента на SUV автомобилите на местния пазар от самото си появяване, както и след въвеждането в продажба на неговото ново поколение през 2017 година.

Дневното производство на модела, първите 1 000 000 от който бяха отчетени през 2016 година, е на ниво от 930 единици, като над 90% от тях са предназначени за международните пазари на марката.

Революцията на Dacia: Румънската марка се насочва към по-луксозни модели

Революцията на Dacia: Румънската марка се насочва към по-луксозни модели

Компанията ще си партнира с Lada като част от мащабната стратегия на Renault, носеща името Renaulution