Тази година Mazda CX-5 се конкурира с CX-30 за ролята на най-продаван модел на японската марка в Европа. С 9971 продадени бройки само през първите три месеца на 2024-а моделът безспорно е един от най-търсените на Стария континент.  Сега от Mazda официално потвърждават излизането на ново поколение на CX-5, което ще е хибрид, пишат световните автомобилни сайтове.

За момента обаче единствената информация, споделена от компанията е, че третото поколение на модела на CX-5 ще използва хибридно задвижване, което е изцяло собствена разработка. Японската марка се въздържа да уточнява дали ще бъде пълен хибрид или с plug-in. Всъщност, Mazda използва хибридното ноу-хау на Toyota за някои модели. 

Снимка 663962

Източник: Mazda

Откакто CX-50 беше представен през 2022 г. в Китай и Северна Америка, се появиха съмнения, че CX-5 ще бъде спрян, но се оказва, че двата модела ще са на глобалния пазар заедно. 

Mazda “6” -  новото поколение седан, който е изцяло електрически

Mazda “6” - новото поколение седан, който е изцяло електрически

Автомобилът ще изминава 600 км с едно зареждане

Електромобилът на Mazda за китайския пазар

Наскоро Mazda представи новото поколение на своя седан "6". Има обаче една уловка - автомобилът, който е изцяло електрически, към момента е предназначен за китайския пазар. Точното наименование на колата е Mazda EZ-6, съобщи Dizzyriders. Освен под формата на електромобил, колата ще излезе на пазара и с плъгин хибриден вариант.

И двата модела са разработени специално за китайския пазар в сътрудничество с местната Changan Automobile. Любопитно е, че автомобилът има гласов контрол за автономно паркиране, който позволява да командвате колата с глас, дори когато сте извън нея.

Към момента компанията не споделя конкретна информация за задвижващите системи, но се знае, че електрическата версия е със задно предаване и ще минава 600 км само с едно зареждане.

Шефът на Mazda: Само Tesla има успех при електромобилите

Шефът на Mazda: Само Tesla има успех при електромобилите

Компанията на Масахиро Моро продаде само 66 EV автомобила в САЩ през 2022 г.