Lexus IS 500 F Sport 2024. Това е пълното наименование на новия луксозен спортен автомобил на едноименната компания, който скоро излиза на пазара. Вече е ясна и неговата цена - моделът ще се продава за $67 610, съобщават световните сайтове за автомобили. Колата има екстериор Incognito и зашеметяващ червен интериор.

Снимка 670060

Източник: Lexus

Автомобилът е оборудван с мощен 5,0-литров V8 двигател, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. С мощност от 472 к.с. и 395 Нм въртящ момент този автомобил може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,4 секунди.

Lexus се насочва към луксозен хибриден модел

Lexus се насочва към луксозен хибриден модел

Миналата година марката отчете ръст на продажбите от над 40 процента в Европа

Суперавтомобил на базата на Toyota

Японската компания е готова да пусне и нова суперкола с V8 двигател, която ще бъде духовен наследник на легендарния LFA и ще се конкурира с Aston Martin Vantage и Mercedes-AMG GT. 

Снимка 670067

Източник: Lexus

В основата на модела ще бъде концептуалният GT3 GR на компанията-майка Toyota, показан през 2022 г. Колата вече се превърна в спортен прототип, който се тества усилено от подразделението Gazoo Racing и ще участва в световните серии за издръжливост. 

Под капака на автомобила, който ще получи името LFR, ще бъде поставен V8 двигател с две турбини, като той ще получи хибридна помощ.

Lexus показа най-малката кола в историята на марката (Видео)

Lexus показа най-малката кола в историята на марката (Видео)

Моделът LBX е разработен с фокус върху нуждите на европейските потребители