Автомобилната марка Lexus е подала заявка за търговска марка за името LX 700h. Това говори за възможна хибридна версия на флагманския SUV на луксозната марка, съобщава Motorauthority.

Заявката е подадена в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) още на 6 март и се отнася за "автомобили и техни структурни части".

Lexus показа най-малката кола в историята на марката (Видео)

Lexus показа най-малката кола в историята на марката (Видео)

Моделът LBX е разработен с фокус върху нуждите на европейските потребители

Производителите на автомобили не използват всички търговски марки, за които кандидатстват за серийни автомобили, но хибридният LX би бил в съответствие с акцента на марката върху хибридните задвижвания.

Снимка 664962

Източник: Lexus

Актуалното поколение Lexus LX стартира за моделната 2022 г. под формата на LX 600, преминавайки към платформата GA-F, използвана от пикапа Toyota Tundra, който също беше преработен за тази моделна година. LX 600 също използва 3,5-литровия V-6 с две турбини на Tundra и 10-степенната автоматична трансмисия.

Снимка 664960

Източник: Lexus

Като част от преработката през 2022 г. Tundra получава и първия си хибриден задвижващ агрегат.

Наречена i-Force Max, тя добавя електромотор между двигателя и трансмисията. В Tundra този задвижващ агрегат е с мощност 437 к.с. и въртящ момент 583 Нм, в сравнение с 409 к.с. и 479 Нм за нехибридния V-6 в LX 600.

Toyota запазва пазарния си дял в Европа. Lexus с ръст 43%

Toyota запазва пазарния си дял в Европа. Lexus с ръст 43%

Най-продаваният модел на Toyota за периода януари - юни е Yaris Cross