Японската марка за висок клас автомобили LEXUS разпространи първите изображения, подробности и видео за изцяло новото си пазарно предложение - компактният SUV LBX.

Lexus LBX e с основни габарити дължина от само 4190 мм, ширина 1825 мм и височина от 1545 мм, теглото му е 1280 килограма, а вместимостта на товарното отделение е 332 литра. Задвижването му е поверено на 1.5-литров, трицилиндров хибридизиран бензинов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 136 конски сили, информира auto-press.net.

От Lexus коментират, че LBX (Lexus Breakthrough Crossover) е разработен с фокус върху очакванията и нуждите на европейските потребители, които търсят компактен автомобил, но с характерните за марката качество и лукс.

Снимка 620975

Източник: Lexus

"Това е кола, която е семпла, непринудена и лесна за съжителство, но която не прави компромиси в качеството и вниманието към детайла: същността на Lexus е концентрирана в по-малък пакет, надхвърлящ традиционните очаквания на клиентите за това какво може един първокласен компактен SUV оферта", казват от компанията за новото си пазарно предложение.

Lexus LBX ще влезе в производство по-късно през тази година, а първите му продажби в Европа и няколко други пазари се очаква да бъдат осъществени в началото на 2024 година.

Представянето на Lexus LBX ще се състои днес следобед: от производителя се очакват подробности за технологиите, пазарите и цените. По предварителни данни базовата версия ще струва 27 хиляди евро, т.е. новостта ще бъде с 20% по-евтина от Lexus UX.