Американският производител на електрически автомобили Tesla започна да доставя Model 3 по-рано от предвиденото в Китай. Компанията се надява да съживи продажбите си на този пазар.

Намиращата се в Калифорния фирма цели да ускори продажбите в азиатската държава, тъй като там имаше затруднения заради обтегнатите отношения със САЩ, пише Reuters. Tesla дори намали цената, така че да направи колите достъпни за китайския пазар.

През януари от компания заявиха, че доставките за Китай ще започнат през май. Подранилите доставки обаче стартират точно след като влиятелното американско списание Consumer Reports изказа неодобрение за Model 3. То определи автомобила като ненадежден.

Решението на списанието си да оттегли одобрението за колата по-малко от 9 месеца, след като я препоръча, повдига доста въпроси.

Понастоящем Tesla внася всички автомобили за Китай, но е в процес на изграждане на завод в Шанхай, където ще се произвежда Model 3. 

Tesla ще започне да произвежда Model 3 в Китай до края на годината

Tesla ще започне да произвежда Model 3 в Китай до края на годината

Компанията дава старт на строежа на "гигафабриката" си в Шанхай

От компанията са признали, че продажбите в Китай са били в застой, след като Пекин е увеличил митото за внос на автомобили от САЩ с 40 процента през юли миналата година.

Оттогава Китай намаля увеличеното вносно мито от 25 на 15 процента.