Volkswagen разкри новия Golf R - най-бързият автомобил в гамата на германската марка. След обновяването хечбекът с двойно предаване е станал по-мощен и е получил редица промени във външния вид.

Продажбите на Golf R на европейския пазар ще започнат през първото тримесечие на 2017 г., съобщава пресслужбата на автомобилния производител. 

Обновеният модел има същия двигател, с който е оборудван и неговият предшественик. Това е четирицилиндров 2.0-литров турбо мотор. При това агрегатът е станал по- мощен с 10 к.с. и 20 Нм - вече генерира 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Ускоряването от място до 100 км/ч е по-бързо с 0,3 секунди - VW Golf R вече набира "сто" за 4,6 секунди, пише Auto Motor und Sport. 

Отвън новият Golf се отличава с радиаторна решетка с хромирани кантове и големи въздухозаборници. След обновяването хечбекът получава изцяло светодиодна оптика като опция. 

В салона се появява нова мултимедийна система с 9,2-инчов дисплей, който е в състояние да разпознава жестове. Обновеният Golf стана първият автомобил в своя клас, оборудван с тази технология. С помощта на жестове водачът може да контролира силата на звука на аудио системата, регулира температурата салона, както и да контролира навигационната система.