"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - оператор на летище Варна и летище Бургас, отпразнува днес с официална церемония посрещането на 35-милионния пътник на двете летища за първите десет години от концесията.

През 2006 година българското правителство възложи на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД концесия за развитието и управлението на летище Бургас и летище Варна за 35 години. До момента компанията е инвестирала над 350 млн. лв. в разширяване и модернизация на инфраструктурата, подобряване на всички технически съоръжения и оборудване, както и обучения и повишаване квалификацията на персонала в двете летища.

Посрещането на 35 милионния пътник е знаково събитие, което очертава развитието както на летищата, така и на туризма по българското черноморско крайбрежие.

През изминалото десетилетие годишният трафик на двете летища общо се е увеличил с повече от един милион пътници - от 3,4 милиона пътници през 2007 година до 4,5 милиона пътници през 2016-та.

Коментирайки това постижение, Главният изпълнителен директор на компанията, г-н Улрих Хеппе, каза: "Много се радваме, че посрещаме 35- милионния пътник още през първото десетилетие от управлението на летищата във Варна и Бургас - врата към великолепното българско Черноморие. През този период двете летища заедно постигнаха над 30 % ръст на трафика. Убедени сме, че тази успешна тенденция ще се запази и в бъдеще".

35 милионният пътник - Светлана Хънт, която пристигна на летище Варна с полет TK1051 на Турски авиолинии от Истанбул, пътува често по най-новата редовна линия на летището: Варна - Истанбул.