Alibaba излиза на борсата за втори път. Компанията е определила вероятна цена за акциите за институционални инвеститори в предстоящото си листване в Хонконг, пише CNBC, позовавайки се на собствен източник.

Акциите на гиганта в електронната търговия вероятно ще бъдат на цена от 176 хонконгски долара (22,48 долара). Това е с около 3% по-малко от затварянето на цената в САЩ. Акциите на дребно вероятно ще бъдат на цена около същото ниво.

Това ще бъде най-голямото публично предлагане досега през 2019 година.

Alibaba получи зелена светлина от регулаторите в Хонконг за вторичното си излизане на борсата миналата седмица.

Alibaba ще търси до $15 милиарда на борсата в Хонконг

Най-скъпата китайска компания ще търси до $15 милиарда на борсата в Хонконг

Въпреки протестите в града

Китайският гигант за електронна търговия ще издаде 500 милиона нови обикновени акции плюс 75 милиона "greenshoe" опции.

От тези 500 милиона акции 12,5 милиона ще бъдат запазени за инвеститори на дребно. Има вероятност Alibaba да увеличи тази част до 50 милиона акции, или 10% от общото предлагане.

Преди това компанията заяви, че акциите на дребно ще бъдат на цена не повече от 188 хонконгски долара (около 24,01 долара).

При обявените от източника 176 хонконгски долара вторичното предлагане на компанията в Хонконг ще набере 12,9 милиарда щатски долара, ако се използват и "greenshoe" опциите.

Това ще бъде най-голямото листване досега през годината. Възможно е то да бъде изместено от излизането на борсата на петролния гигант Saudi Aramco през декември.

Акциите на Alibaba ще започнат да се търгуват на 26 ноември в Хонконг.

Alibaba достигна рекордните $38,4 милиарда от продажби за денонощие

Alibaba достигна рекордните $38,4 милиарда от продажби за денонощие

Растежът обаче се забавя