Канадският производител на телефони BlackBerry се отказа от решението си да напусне пакистанския пазар. Компанията заяви, че е постигнала споразумение с властите относно предишни молби от държавата за достъп до потребителски данни, предаде TechCrunch.

През ноември фирмата обяви план да се оттегли от южноазиатската страна в отговор на искането на правителството на Пакистан за достъп до данни, оперирани чрез услугата BlackBerry Enterprise Service (BES) за корпоративни клиенти. Срокът за напускане на пазара бе 30 ноември, но той бе отменен и бяха насрочени преговори за 30 декември.

Blackberry напуска Пакистан след скандал за потребителски данни

Blackberry бяга от Пакистан. Ето защо

Канадският производител на телефони си тръгва от страната до края на годината

В блог публикация на 31 декември BlackBerry обясни, че остава на пакистанска територия.

„След продуктивни дискусии правителството на Пакистан отмени заповедта за закриване, а BlackBerry реши да остане на пакистанския пазар”, посочиха от компанията.

Производителят изрази благодарност към пакистанската комисия по телекомуникации и правителството на страната за това, че са приели позицията на BlackBerry, че не може да предостави съдържанието на трафика на потребителите в BES, както и че няма да даде достъп до BES сървърите.