Disney+, стрийминг услугата на The Walt Disney Company, стартира в България на 14 юни 2022 г. Цените за българския пазар също вече са ясни: 7,99 евро на месец или 79,90 евро за годишен абонамент. Днес от компанията потвърдиха датите, на които стрийминг услугата  стартира в 42 страни и 11 нови територии това лято.

С ексклузивно оригинално съдържание и хиляди епизоди и филми на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic, както и развлекателно съдържание от Star, Disney+ е стрийминг платформата с някои от най-обичаните истории в света.

Ръстът на стрийминга и увеселителните паркове увеличи резултатите на Disney до $21,82 милиарда

Ръстът на стрийминга и увеселителните паркове увеличи резултатите на Disney до $21,82 милиарда

През лятото Disney+ стартира и в България

Абонатите ще имат достъп до "Star Wars"продукциите "The Book of Boba Fett"и "The Mandalorian"от изпълнителния продуцент и сценарист Джон Фавро. Съдържаниетоще включва и сериала на Marvel Studios "Moon Knight" със звездата Оскар Айзък в ролята на Стивън Грант - скромен продавач в магазин за сувенири, който е измъчван от загуба на съзнание и спомени от друг живот. Потребителите ще могат да гледат и номинирания за "Оскар" "Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings" ("Шан-Чи и легендата за десетте пръстена") с участието на Симу Лиу и Акуафина.

Абонатите ше има достъп до номинираната за "Оскар"продукция "Luca" ("Лятното приключение на Лука") на Disney и Pixar, на отличения с "Оскар" "Encanto" ("Енканто") от Walt Disney Animation Studios, който разказва историята на необикновеното семейство Мадригал, както и на отличения с "Оскар" "Cruella" ("Круела") с Ема Стоун в ролята на легендарната Круела де Вил.

От развлекателното съдържание ще може да се гледат заглавия като номинираната за "Оскар" и изпълнена с екшън комедия "Free Guy" ("Свободен играч") с Райън Рейнолдс, както и "The Simpsons" ("Семейство Симпсън") и "Grey"s Anatomy" ("Анатомията на Грей"). В първи сезон на "The World According To Jeff Goldblum"от National Geographic Джефни отвежда на забавно, любопитно и развлекателно пътешествие. Във всеки епизод от тази поредица от 12 части той дърпа нишката на привидно познати обекти, за да разплете един свят на удивителна взаимосвързаност и завладяваща наука и история.

Disney+ идва в България

Disney+ идва в България

Услугата ще стартира през лятото

"Потребителите ще имат възможност за едновременно гледане на до 4 устройства, неограничено изтегляне на съдържание на до 10 устройства идобавяне на до 7 различни профила. Родителите ще могат да създават детски профили с лесен за управление и подходящ за деца интерфейс, за да имат достъп до подходящо за възрастта им съдържание", допълват от компанията.