Ползването на карта MultiSport като придружител вече няма да бъде толкова изгодно. Още в края на миналата годна от Бенефит Системс България ООД обявиха корекция на цените на популярната услуга в посока нагоре. Какво ще бъде увеличението сподели днес по време на представянето на данните от проучването за физическите навици на българина - MultiSport Index на IPSOS България, проведено в края на 2022 г. Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България. 

Тя обясни, че цената на услугата MultiSport ще се повиши както за служителите, така и за техните т. нар. придружители.

"По-значителното покачване на цените ще бъде за придружителите", подчерта Алиция Любенов. Според думите й поскъпването ще бъде в рамките на 50-60 на сто. Това означава, че ако в масовия случай картата за придружител струва 60 лв., тя ще поскъпне до 99 лева.  

"Големият процент на увеличението ще засегне придружителите. Причината е комплексна. Съобразена е с икономическата обстановка, от друга страна за 7 години ние не сме правили промени в горната граница на ценовата си листа. Тази промяна е нужна, за да можем да се развиваме и да отговаряме на нуждите на нашите партньори", отбеляза пред Money.bg Алиция Любенов. 

Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България

Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България

Тя добави, че основния фокус на MultiSport са служителите на корпоративните клиенти на Бенефит Системс България, а картата, която самите служители могат да осигурят за придружителите си носи добавена стойност за тях.

"Стойността на картата за придружителите е съобразена с цената на пазара. Съответно придружителите биха могли да са директни клиенти на нашите обекти и поради тази причина съобразяваме цените за придружителите с пазарните", каза още тя.

Sodexo спира да предлага карти за спорт на българския пазар

Sodexo спира да предлага карти за спорт на българския пазар

Приложението Andjoy спира работа на 30 септември

Не е тайна, че цените на абонаментите на фитнес залите се вдигат. Справка на сайтовете на две от най-популярните вериги за фитнес зали и групови занимания показа, че едногодишен абонамент може да бъде сключен за между 37 лв. и 79 лв. (при определени условия), а месечна карта би струвала между 69 лв. и 99 лева. Важно е да отбележим, че MultiSport картите осигуряват достъп до много и различни зали и видове спорт.

С колко точно ще поскъпнат картите за самите служители, обаче е трудно да се каже. Това е така, защото промените в договорите са много индивидуални и цената в тях се формира от различни фактори, като брой служители във фирмата и финансирането. А и в момента тече предоговаряне относно новите цени.

MultiSport Lite - новата карта на "Бенефит Системс България"

"Бенефит Системс България" пуска нова MultiSport карта

Най-значимият доставчик на спортни услуги у нас увеличава портфолиото си с нов продукт

По отношение на MultiSport Lite, "олекотената" версия на основната MultiSport карта, която се фокусира върху пет основни активности, с малко по-ограничен брой обекти (над 350 обекта) Алиция Любенов обяви, че през следващите два месеца ще бъдат добавени още обекти към обхвата на тази услуга.

Бенефит Системс България ООД стартира дейност на българския пазар през 2015 г. Компанията дава възможност на корпоративните си клиенти да предоставят карти MultiSport на своите служители като част от пакета им с мотивационни придобивки. Към момента броят на активните потребители на картата достига 130 хиляди души.

С картата могат да се посещават обекти за спорт и релакс, които са част от партньорската мрежа на организацията. Чрез картата работодателите имат още един инструмент за мотивация на служителите, спортните центрове могат да привлекат нови клиенти, а притежателите имат възможност да избират между голямо количество занимания в удобно за тях време.