IBM отчете приходи за третото тримесечие на годината, които не отговарят на предварителните пазарни оценки, съобщи Ройтерс.

По-ниските от очакваните приходи се обясняват с по-малкото поръчки за поделението, занимаващо се с осигуряване на техническа поддръжка за клиентите на компанията. А по-малкото поръчки за въпросното поделение са свързани със съобщението за неговото отделяне в отделна компания от следващия месец.

Това по-малко доходоносно подразделение, предоставящо техническа поддръжка на клиентите на IBM, постепенно намалява обема на работата си през последните години, тъй като компаниите преминаха към облачни технологии.

109-годишната IBM разбива бизнеса си на две

109-годишната IBM разбива бизнеса си на две

Ще има две нови публични компании

"Тъй като обявихме действителната дата за отделяне на нашия бизнес по управление на инфраструктурата, в края на септември нашите клиенти спряха всички свои активности, касаещи нови проекти, и това ни засегна", коментира финансовият директор на IBM Джеймс Кавано.

Общите приходи на IBM нараснаха незначително през третото тримесечие на 2021 г. до 17,62 млрд. долара, но не достигнаха предварителните очаквания за 17,77 млрд. долара.