"Шелли Груп" АД (бившата "Алтерко" АД), доставчик на IoT решения и продукти за сградна автоматизация увеличава производствения си капацитет, съобщиха от компанията. 

Shelly пусна в действие две нови производствени линии в партньорската си фабрика в Китай, които ще осигурят капацитет и за планирания растеж през 2024 г. Двете нови производствени линии биха могат да донесат потенциални приходи в размер на до 30 млн. евро годишно. Това е част от стратегията за растеж на компанията за постигане на среден ръст на продажбите от 43% годишно до над 200 млн. евро до края на 2026 г., както е предвидено в средносрочните насоки за развитие на дружеството.

"Много се радваме, че толкова скоро след обявяването на над 10 милиона продадени устройства можем да обявим разширяване на производствения си капацитет, което се дължи на настоящото търсене. Непрекъснатото увеличаване на технологичното ни портфолио и свързаното с това разширяване на продуктовата гама както за крайните потребители, така и за професионалните потребители, дават резултат. В това отношение ние се радваме на нарастващото търсене на нашите решения и продукти за енергиен мениджмънт от страна на промишлени и професионални потребители. Z-Wave продуктите за решения за интелигентни домове и интелигентни сградни системи, придобити под марката Qubino в началото на настоящата финансова година, също вече се отразяват на успеха на Дружеството", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Шелли Груп.

"Шелли груп" планира производство във Виетнам

Бившата "Алтерко" планира производство във Виетнам

Засега от компанията отказват да произвеждат у нас заради високите транспортни разходи

Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Шелли Груп, добавя: "Пускането на нови производствени линии е доказателство за успешното развитие на бизнеса на Shelly в настоящата икономическа среда и също така бележи важен етап в продължаването на нашата стратегия за растеж. Въз основа на нарастващото значение на решенията за управление на енергийната ефективност и сградната автоматизация, както и на успеха ни в навлизането и развитието на атрактивни пазарни ниши, продължаваме към постигането на средносрочните си цели."

"Шелли Груп" АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Шелли Груп е основано в България. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на Шелли Груп вече покориха над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската Фондова Борса от декември 2016 г. И заедно с фармацефтичния гигант "Софарма" е една от двете комапнии, които реализират най-големи обороти за търговия на БФБ, както и едни от най-сериозните ръстове  в цената на акциите. 

Allterco вече ще се казва Shelly Group

Българската IoT компания Allterco променя името си

Компанията промени и структурата си на управление

"Това е млада боросво търгувана компания, която се развива в един иновативен сектор и резултатите са идентични", коментира насокоро Радослава Масларска, председател на УС на Българската асоциаиция на лицензираните инвестиционни посредници, сравнявайки резултаите на "Софарма" и "Шелли Груп".