Емблематичната компания за производство на мотоциклети Harley-Davidson публикува финансов отчет за третото тримесечие. Според тях печалбата и приходите на корпорацията са по-високи от предварителните очаквания на анализаторите, съобщи Reuters.

Това показва, че планът на компанията за промени, ориентирани към увеличаване на продажбите на по-скъпи модели мотоциклети на богати клиенти, започва да работи. След тази информация, акциите на Harley-Davidson поскъпнаха с 3% при извънборсовата търговия.

Продажбите на мотоциклети и свързаните с тях стоки за тримесечието нараснаха с 20,4% до 1,16 млрд. долара, която стойност е малко по-висока от прогнозите на анализаторите за 1,14 млрд. долара. Общите приходи за периода възлизат на 1,37 млрд. долара.

Проблеми спряха производството на електрическите мотори на Harley-Davidson

Проблеми спряха производството на електрическите мотори на Harley-Davidson

С едно зареждане те могат да изминават около 225 км в градски условия

Нетната печалба на Harley-Davidson за третото тримесечие нарасна до 163 млн. долара, което е 1,05 долара на акция. Докато преди година тези стойности бяха съответно 120 млн. долара, или 78 цента на акция.

Общата печалба на компанията, с изключение на някои позиции в счетоводния баланс, е 1,18 долара на акция, което значително надхвърля прогнозата от 70 цента на акция.