ТBI Bank е първата банка в Югоизточна Европа, която внедрява SEPA Instant, услуга за незабавни международни преводи на територията на ЕИЗ (Европейската икономическа зона). Тя се предлага чрез Централната банка на Литва и дава възможност за получаване и изпращане на до 15 хил. евро в рамките на секунди 24/7 - по всяко едно време на денонощието и в почивни дни.

Първоначално услугата, част от стратегията на TBI Bank да предлага банкиране като услуга (BaaS), ще е достъпна за бизнес партньори, започвайки с 4Finance, една от най-големите европейски групи за дигитално потребителско финансиране, която оперира на 13 пазара. Тя ще е от полза и на клиентите на TBI Bank: входящите преводи по сметки в банката от европейски банки, които също са интегрирали услугата, ще бъдат получавани мигновено.

"Екипът на TBIBank е изключително щастлив, че получи доверието на Централната банка на Литва да бъде първият международен партньор за внедряването на системата SEPAInstant, казва Питър Барон, главен изпълнителен директор на TBIF (TBIBank). Toва е ход от огромно значение за нас - той показва, че инвестициите ни в иновативни дигитални услуги са от полза на нашите бизнес партньори и клиенти. Клиентите ни ще имат дежавю: новата ни услуга ще им напомни на прехода от dialup достъпа до интернет през телефона към широколентовия достъп".

Внедряването на SEPA Instant е поредна стъпка за TBI Bank към целта ѝ да се превърне в дигитална банка от следващо поколение - next gen digital lender, и е резултат от посветена екипна работа в рамките на една година. SEPA Instant е допълнение към Payment Hub - друго BaaS решение на банката. To предлага автоматизирани плащания към клиенти на 4finance, които получават одобрените си кредити в реално време.