Втори февруари т.г. е датата, от която започват първите редовни директни полети между София и Одеса, съобщават от "България Ер". Еднопосочните билети на националния превозвач между родната столица и петия най-голям украински град ще са на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут. Със самолет обаче разстоянието ще се изминава за по-малко от два часа.

Еднопосочният билет ще бъде на цени от 46 евро, а двупосочният - от 92 евро. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично - всеки петък и неделя.

"Щастливи сме да добавим още една дестинация в полетната си програма и по този начин първи да предложим на клиентите си нещо, което до този момент не се предлагаше на авиационния пазар в България. Освен, че сме единствените у нас, които започваме да предлагаме полети между София и Одеса, директната въздушна линия е много специална и важна, защото ще изиграе ролята на мост между двете държави. Тя ще даде възможност на десетки българи и украинци да се прибират в родните си страни по-често и по-бързо. Ние, от "България Ер", се радваме, че като национален превозвач имаме възможност да предложим тази по-удобна директна връзка между България и Украйна", каза Мария Стоянова - търговски директор на "България ер".