Платформата за споделени пътувания Uber обяви, че ще преустанови дейността си в столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Абу Даби. Местният конкурент на компанията - Careem, също временно е спрял да извършва услуги, след като част от автомобилите му са били спрени от движение от властите, съобщава BBC.

От Uber, които оперират в емирствата от 2013 година, все още не са излезли с обяснение по въпроса, но посочват в своето съобщение, че тяхното решение също е временно.

Според местният вестник The National около 50 шофьори на двете компании са били арестувани само през почивните дни. Според публикацията представителите на индустрията все още не знаят каква е причината за задържането на техните служители.

В позицията на Uber се посочва: "Спирането на работа е временно и ще ви уведомим при следваща промяна".

Дейността на американската компания, както и на Careem, въведен Дубай не е била възпрепятствана, като те продължават да работят нормално там.

За Uber Близкият Изток е един от важните пазари, като по-рано тази година старт-ъпът успя да привлече мащабна инвестиция от 3,5 милиарда долара от фонд от Саудитска Арабия.