Втората по големина в света верига киносалони - лондонската Cineworld Group, собственик на Regal Cinemas - се намира в лоша ситуация, предвид новия подем на случаи на Covid-19 в страната.

Компанията заяви, че разполага с достатъчно средства в наличност, за да продължи да работи засега, след като за първите 6 месеца на годината фирмата отчете срив на приходите от цели 67%, или загуби в размер на 1,6 милиарда долара.

Групата обаче предупреди, че ще трябва да събере допълнителни средства в началото на следващата година, ако евентуална втора вълна на коронавируса предизвика нови продължителни блокирания в САЩ и Великобритания.

Дори ако този сценарий бъде избегнат, компанията посочи, че вероятно ще наруши някои от споразуменията си за заем през този декември и отново през юни 2021 година. А това може да изложи бизнеса на риск от неизпълнение на договори с кредиторите.

Кината в Китай отварят отново

Кината във втория най-голям пазар в света отварят отново след 6-месечна пауза

Но без храни и напитки, с маски и 30% капацитет

Cineworld: "Не може да имаме сигурност относно бъдещото въздействие на Covid-19 върху групата."

По данни на групата досега Cineworld е отворил отново 561 от своите 778 кино салони. От тези, които остават затворени, 200 се намират в САЩ, 11 са в Израел, а 6 са на Острова.

Затварянето на кината в рамките на първите 6 месеца на 2020 година намали приходите на компанията до 712 милиона долара, в сравнение с 2,2 милиарда долара през предходната година.

Друг проблем за индустрията е недостигът на нови продукции.

Грешни представи за парите от киното

Грешни представи за парите от киното

Може би не сте се замисляли досега за тях