Обикновено човек се готви, когато му предстои интервю за работа. След като то приключи обаче кандидатът смята, че е свършил всичко необходимо и не е нужно да предприема други допълнителни стъпки.

Авторът на CNBC Сузи Уелш обаче твърди точно обратното. По нейните думи след самото интервю има няколко неща, които могат да ти спечелят назначението или да го обрекат на провал.

Ето и кои са четирите най-важни стъпки според нея, които човек трябва да направи след като проведе разговора с бъдещия си работодател:

1. Напишете благодарствено писмо

То има за цел да покаже на работодателя колко цените това, че ви е отделил от своето време. Нещо повече, Уелш посочва, че такова писмо трябва да се изпрати персонално до всеки един от служителите, участвали в интервюто.

2. Нанесете промени в профила си в социалните мрежи

Начинът, по който се представяте в социалните мрежи, има огромно отражение върху решението дали ще бъдете наети или не. Това включва ограничаването на достъпа до ваши прекалено фриволни или пък хумористични снимки. Целта е профилът ви да изглежда професионално.

3. Свържете се с представителите на компанията в LinkedIn

Свържете се с хората, които са ви интервюирали, в професионалната социална мрежа LinkedIn. Целта обаче е не просто да ги добавите, а да им напишете няколко благодарствени думи за интервюто.

4. Не бързайте

Много хора се паникьосват след като от желания от тях работодател не ги потърсят няколко дни след интервюто. Уелш съветва при такъв случай да не се притеснявате и да не бъдете нетърпеливи, а да изчакате седмица преди да се свържете с компанията.