Кацането на някои летища в света може да бъде истинска наслада за сетивата въпреки физическия дискомфорт. Причината е, че над тях се откриват невероятни гледки, които могат да ви оставят без дъх.

За да открият кои са аерогарите с най-красиви гледки, ог компанията за частни полети Private Fly са направила проучване сред 7500 свои клиенти. Business Insider публикува победителите в класацията:

10. Лондон Сити

За разлика от останалите летища, обслужващи Лондон, при кацането на тази аерогара се открива невероятна гледка към Темза, както и към прословутия квартал в столицата “Канари Уорф”.

9. Международно летище Лос Анджелис

Летейки над него човек може да види Тихия океан, небостъргачите в центъра на града и дори емблематичния надпис Hollywood.

8. Летище Сен Мартен, Карибите

Гледката при кацането на това летище е като от Рая – тюркоазено синя вода, ослепително блестящ пясък и плаж само на няколко метра под самолета.

7. Летище Донегал, Ирландия

Тази аерогара се намира на красивия бряг на Карикфин в северозападна Ирландия. От самолета се открива гледка към девствения плаж.

6. Летище Били Бишоп Торонто

Намиращо се на остров в езерото Онтарио, от това летище се открива страхотна гледка към центъра на най-големия канадски град с емблематичния небостъргач Cи Ен Тауър.

5. Летище Саба, Карибите

Тази аерогара разполага с най-късата писта за граждански полети в света. Кацането на него обаче си заслужава, като от въздуха се вижда целият остров Саба, заобиколен от индигово синия океан.

4. Летище Бара, Шотландия

Тук самолетите се приземяват направо на брега, като преди това се плъзгат по водата.

3. Летище Куинстаун, Нова Зеландия

Гледката над тази аерогара изглежда като нарисувана и сякаш не от този свят с водите на Тасманийско море и острите заснежени върхове на Южните Алпи.

2. Летище Ница Лазурен бряг

Френската ривиера е красива и от високо с топлото синьо на Средиземно море и внушителните Алпи в далечината.

1. Международно летище Малта

Докато лети над острова, човек може да се наслади отново на приветливото Средиземно море, на близките острови Гозо и Комино, както и на интересната архитектура на самата Малта.